Formy a techniky vedení účetnictví - Konětopský, Filip (2008)
Účetní forma a technika doznala během posledních několika set let velkého množství změn. V dnešní době je pro účetní formu charakteristické využívání počítačů a dalších technických vynálezů. Počítače účetní práci znatelně zefektivňují a usnadňují. Přesto je při jejich použití nutné počítat s určitými problémy a připravit postupy pro jejich řešení. Tato bakalářská práce stručně popisuje obecný vývoj účetních forem a technik a charakterizuje základní znaky současné účetní formy, a to jak v teoretické, tak praktické rovině