Etika v podnikání - Karban, Václav (2008)
Práce zpracovává normativní deskripci stavu etických norem v podnikatelském prostředí v ČR, nejprve teoreticky uvádí do problematiky etiky, poté se věnuje rozboru prostředí. Rozbor prostředí začíná analýzou vnějších etických norem - zákonů - a jejich strážců z řad orgánů státní správy a pokračuje rozborem vlastních etických kodexů odvětví - konkrétně reklamy, která má vlastní dobře rozvětvenou etickou strukturu a pojišťovnictví jako dalšího vybraného zástupce etického kodexu