Etika v podnikání - Karban, Václav; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce zpracovává normativní deskripci stavu etických norem v podnikatelském prostředí v ČR, nejprve teoreticky uvádí do problematiky etiky, poté se věnuje rozboru prostředí. Rozbor prostředí začíná analýzou vnějších etických norem - zákonů - a jejich strážců z řad orgánů státní správy a pokračuje rozborem vlastních etických kodexů odvětví - konkrétně reklamy, která má vlastní dobře rozvětvenou etickou strukturu a pojišťovnictví jako dalšího vybraného zástupce etického kodexu
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; etika; bakalářské práce; ethics; bachelor's theses