Konkurenceschopnost české ekonomiky v souvislosti s vývojem kurzu koruny a její vliv na zaměstnanost a nezaměstnanost - Václavů, Jana; Mikulec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce popisuje vývoj české ekonomiky za posledních deset let a to jak se naše ekonomika postupně vyvíjela, jak vypadá dnes a jaký bude její pravděpodobný vývoj v krátké budoucnosti. Také se zaměřuje na konkrétní postup měření konkurenceschopnosti - faktory, které konkurenceschopnost určují. V analytické části jsou uvedeny výhody a nevýhody posilování koruny a jaké důsledky má na naši ekonomiku a podnikatele a její vliv na přelévání zaměstnanosti z jednoho oboru ekonomiky do jiného. V závěru jsou shrnuty poznatky, ke kterým jsem došla v průběhu zpracovávání tohoto tématu
Vedoucí práce: Tomáš Mikulec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses