Grafické metody analýzy hromadných dat - Nosková, Barbora; Pecáková, Iva, 1955-; Löster, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem mé práce je poukázat na různé možnosti grafické analýzy hromadných dat. Pro lepší představení grafických analýz jsem do své práce zařadila nejen popisy grafů, ale také jejich ukázky, které jsem vytvořila v různých statistických programech. První, teoretická část, je věnována základním principům konstrukce grafů a terminologii. Další část práce je věnována grafům, které jsou výsledkem třídění spojitých a nespojitých veličin. Následující kapitola obsahuje grafy pro identifikací odlehlých pozorování a dále se zabývám grafy, které nám umožňují porovnat naměřené hodnoty s nějakým známým statistickým rozdělením. Na závěr práce jsem uvedla některé grafy, které se mi nepodařilo zařadit do žádné z předchozích skupin, přesto najdou v grafických analýzách hromadných dat své použití
Vedoucí práce: Iva Pecáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses