Cyklistika jako dopravní prostředek v Českých Budějovicích - Kuběnová, Eva (2008)
Bakalářská práce pojednává o cyklistice jako dopravním prostředku. V teoretické části se zabývá především Národní strategií rozvoje cyklistiky České republiky. Informuje o nehodovosti cyklistů, dále o integraci cyklistiky s dalšími druhy dopravy. Praktická část provádí analýzu cyklistické dopravy v Českých Budějovicích. Uvádí rozvoj a financování cyklistiky. Podrobně popisuje cyklistickou infrastrukturu ve městě. Zvažuje výhody používání jízdního kola a jeho hlavní omezení při dopravě po městě