Vliv způsobu měření na volbu metody statistické analýzy - Tahotná, Tatiana (2008)
Tato bakalářská práce nabízí přehled měřících postupů a jejím cílem je popsání závislosti volby metody statistické analýzy na způsobu měření. Nejprve popisujeme způsoby měření různých veličin a jejich vliv na charakter proměnné. Následně posuzujeme vliv charakteru proměnné na výběr metody statistické analýzy