Vliv způsobu měření na volbu metody statistické analýzy - Tahotná, Tatiana; Pecáková, Iva, 1955-; Löster, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato bakalářská práce nabízí přehled měřících postupů a jejím cílem je popsání závislosti volby metody statistické analýzy na způsobu měření. Nejprve popisujeme způsoby měření různých veličin a jejich vliv na charakter proměnné. Následně posuzujeme vliv charakteru proměnné na výběr metody statistické analýzy
Vedoucí práce: Iva Pecáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses