Nezaměstnanost v České republice v souvislosti s dosaženým vzděláním - Petkovová, Ludmila (2008)
Cílem této práce je analyzovat nezaměstnanost v souvislosti s nejvyšším dosaženým vzděláním. V úvodní části je nejdříve přiblížen pojem nezaměstnanost a dále jsou zde popsány a srovnány způsoby zjišťování nezaměstnanosti v České republice. Další část se zabývá vzděláním, především úrovní vzdělanosti obyvatelstva v České republice a způsoby získávání dat v této oblasti. Třetí část práce tvoří porovnání výše nezaměstnanosti ve vztahu k nejvyššímu dosaženému vzdělání na základě dat získaných Českým statistickým úřadem ve Výběrovém šetření pracovních sil za kraje