Nezaměstnanost v České republice v souvislosti s dosaženým vzděláním - Petkovová, Ludmila; Mazouch, Petr, 1981-; Fischer, Jakub, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této práce je analyzovat nezaměstnanost v souvislosti s nejvyšším dosaženým vzděláním. V úvodní části je nejdříve přiblížen pojem nezaměstnanost a dále jsou zde popsány a srovnány způsoby zjišťování nezaměstnanosti v České republice. Další část se zabývá vzděláním, především úrovní vzdělanosti obyvatelstva v České republice a způsoby získávání dat v této oblasti. Třetí část práce tvoří porovnání výše nezaměstnanosti ve vztahu k nejvyššímu dosaženému vzdělání na základě dat získaných Českým statistickým úřadem ve Výběrovém šetření pracovních sil za kraje
Vedoucí práce: Petr Mazouch
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses