Programy na podporu zaměstnanosti v USA v období Rooseveltova New Dealu - Duroňová, Tereza (2008)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou New Dealu ve 30. letech minulého století v Americe, především politikou nezaměstnanosti. Nejdříve charakterizuji Velkou hospodářskou krizi, která byla hlavní příčinou vysoké nezaměstnanosti v USA. Poté se zaměřím na program The Federal Emergency Relief Administration (FERA), tedy první opatření Roosevelta pro zlepšení situace v zemi po jeho jmenování do funkce prezidenta. Následně se zmiňuji o programech The Civil Works Administration (CWA), The Work Projects Administration (WPA), také The Civilian Conservation Corps (CCC) a The National Youth Administration (NYA). Poslední jmenované se zaměřovaly na studenty a mladé lidi. Všechny tyto organizace zanikly s příchodem 2. světové války, protože nezaměstnanost téměř vymizela. Je tu ale jedna, která funguje do dneška. Jedná se o The Tennessee Valley Authority (TVA). Budu analyzovat její činnost v době založení i v současnosti