Podpora poľnohospodárstva v období New Dealu - Ehrenholdová, Lucia; Tumis, Stanislav, 1971-; Soukup, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Vo svojej bakalárskej práci som sa rozhodla zamerať na americký plán obnovy ekonomiky New Deal. Dnes sme schopní podať o tomto kontroverznom pláne základné informácie, menej sa ale už vie o jeho konkrétnych programoch týkajúcich sa jednotlivých oblastí ekonomiky. Jednou z týchto oblastí bolo i poľnohospodárstvo, upadajúce dôsledkom agrárnej krízy z konca dvadsiatych rokov minulého storočia. Vo svojej práci sa sústredím na bližšiu charakteristiku agrárnej krízy spolu s jej dopadmi na americké hospodárstvo. Bude ma zaujímať, či kríza v poľnohospodárstve bola natoľko závažná, aby si jej riešenie vyžiadalo zásahy štátu v podobe prijatia samostatných zákonov, akým bol napríklad Agricultural Adjustment Act z roku 1933. Zameriam sa na podrobnejšiu analýzu Agricultural Adjustment Act a jeho dopadov na ekonomiku. Rovnako sa pokúsim zodpovedať otázku, prečo bol tento zákon označený za protiústavný a nakoniec zrušený
Vedoucí práce: Stanislav Tumis
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses