Kursové rozdíly a úspory finančních nákladů realizované na devizových trzích - Koukalová, Kateřina; Martiník, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato práce má nastínit způsob přepočtu jak běžných tak i exotických měn a zdroje, kde lze takové informace získat. V dalších částech práce lze získat i informace, jaké kurzy lze využít při oceňování majetku a závazků. Jedna z kapitol je také věnována vnitropodnikové směrnici, která by měla účetním poskytovat jistotu při účtování jednotlivých účetních případů s kursovými rozdíly. Dále se také stručně dočtete o mezinárodní úpravě účtování kursových rozdílů. Závěr práce je věnován institucím finančního trhu, které poskytují služby v oblasti směny deviz, devizových inkas a úhrad a finančního poradenství nejen pro velké, ale i střední a malé společnosti. Jsou zde shrnuty výhody a nevýhody včetně uvedení konkrétního případu se spočtenou úsporou finančních nákladů
Vedoucí práce: Karel Martiník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses