Hospodářské a sociální otázky nacistické propagandy v Protektorátu Čechy a Morava - Leznarová, Linda; Jakubec, Ivan, 1960-; Tumis, Stanislav, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce se zabývá působením nacistické propagandy na obyvatele Protektorátu Čechy a Morava ve smyslu podpory pracovní produktivity. Sleduje linii mocenského ovládnutí českých zemí a etablování moci se zaměřením na represivní složky moci a jejich pravomoci. Vysvětluje význam protektorátního hospodářství pro válčící Německo a pojem řízeného válečného hospodářství. Zde se soustřeďuje především na odvětví klíčová pro vedení války a způsoby zvýšení produktivity jejich zaměstnanců. Další část práce rozpracovává instituce vedení propagandy, získávání věrných přisluhovačů, tvorbu obsahové náplně a cenzurní opatření. V závěru s ohledem na rozbor přijímání propagandy jejími adresáty práce hodnotí prostředky propagandy s cílem zjištění její úspěšnosti
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses