Problematika domácích porodů z pohledu laické a odborné veřejnosti - Sedlák, Milan (2008)
Cílem práce je podat co nejširší přehled o způsobech a metodách vedení porodů, obeznámit s pozitivy, ale i negativy a možnými riziky při porodech vedených v domácím prostředí pouze s porodní asistentkou. Naproti tomu také seznámit s výhodami a nevýhodami vedení porodu ve zdravotnickém zařízení