Partnerství jako podmínka finanční pomoci ve Středočeském kraji. - Klímová, Kateřina (2007)
práce vymezuje pojem partnerství, popisuje význam partnersví v regionáním rozvoji, pojednává o problamatice čerpání peněz v období 2004 -2006, popisuje operační programy SROP a OP RLZ,zabývá se hodnocením a zkoumáním partnerství úspěšných žadatelů na Příbramsku v období 1.7.2005 -30.6.2006, pomocí nestandardizovaného rozhovoru, který se uskutečnil s žadateli i s partnery projektů