Komparace vybraných aspektů spotřebních daní v České republice a v Rakousku - Kučera, Václav; Svátková, Slavomíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat hlavní rozdíly v aplikaci spotřebních daní v Rakousku a v České republice. Po prvních dvou kapitolách, které teoreticky představují oba systémy spotřebních daní, srovnává třetí kapitola vybrané části obou zákonů a zaměřuje se na významné odlišnosti, případně body společné oběma systémům. Práce poukazuje na překvapivě velké množství odlišností, přestože některé jsou takřka zanedbatelné. Informace k této práci poskytly příslušné zákony, novely těchto zákonů, věstníky jednotlivých ministerstev a podkladový materiál pro kurz předmětu Zdanění spotřeby I., probíhající v letním semestru školního roku 2006/07. Nutno podotknout, že spotřební daně v porovnání s ostatními daněmi nemají od roku 1993 téměř žádnou vlastní publikaci. Veškeré údaje se vztahují ke stavu platném k 1. 1. 2008
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses