Zajišťování energetické bezpečnosti v transatlantickém prostoru. Perspektivy budoucího vývoje. - Kovačovská, Lenka, 1982-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Jireš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Předmětem zkoumání diplomové práce je energetická bezpečnost členských zemí Evropské unie a Spojených států amerických. Pomocí analýzy vývoje jejich energetických politik se práce snaží najít odpověď na otázku, jakým směrem se bude ubírat jejich vzájemný vztah s ohledem zajišťování jejich energetické bezpečnosti. Pole zkoumání je zúženo pouze na zajišťování si přístupu k dodávkám ropy a zemního plynu
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; energetická bezpečnost; ropa; Spojené státy americké; zemní plyn; diplomové práce; energy security; petroleum; United States; natural gas; master's theses