PŘIJETÍ SPOLEČNÉ MĚNY EURO A ZHODNOCENÍ JEHO DOSAVADNÍCH (NE)ÚSPĚCHŮ NA PŘÍKLADU NĚMECKA - Klusoňová, Petra; Hlaváč, Petr; Heřmanský, Pavel, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce stručně charakterizuje hlavní události, které vedly ke vzniku eura jako společné měny. Dále uvede základní očekávané náklady a výnosy plynoucí ze zavedení eura. V další části této práce bude provedena komparace vývoje vybraných ekonomických ukazatelů před zavedením eura a po jeho zavedení na příkladu Německa jako jednoho z nejvýznamnějších, největších a nejlidnatějších členských států EU. Veškeré tyto komparace budou prováděny z důvodu konfrontace jejich výsledků s teoretickými předpoklady o výnosech, které byly očekávány při vstupu do EMU. Na závěr tato práce shrne zjištěné skutečnosti a zhodnotí vliv přijetí eura na vývoj některých ekonomických ukazatelů ve sledované oblasti
Vedoucí práce: Petr Hlaváč
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses