Formy spolupráce obcí - Procházková, Alena (2008)
Cílem bakalářské práce „Formy spolupráce obcí“ je vymezit, jak mohou obce v rámci výkonu samostatné působnosti spolupracovat s ostatními obcemi a zaměřit se na mnou zvolený mikroregion. Práce je rozdělena na tři části. V první kapitole jsem stručně charakterizovala specifika obcí v ČR a určila formy spolupráce obcí. Druhá část je zaměřena na konkrétní spolupráci dobrovolných svazků obcí, na jejich motivaci pro spolupráci, jejich právní postavení a hospodaření. V poslední kapitole se věnuji mikroregionu Ivanovická brána, který je tvořen dobrovolným svazkem dvanácti obcí