Formy spolupráce obcí - Procházková, Alena; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem bakalářské práce „Formy spolupráce obcí“ je vymezit, jak mohou obce v rámci výkonu samostatné působnosti spolupracovat s ostatními obcemi a zaměřit se na mnou zvolený mikroregion. Práce je rozdělena na tři části. V první kapitole jsem stručně charakterizovala specifika obcí v ČR a určila formy spolupráce obcí. Druhá část je zaměřena na konkrétní spolupráci dobrovolných svazků obcí, na jejich motivaci pro spolupráci, jejich právní postavení a hospodaření. V poslední kapitole se věnuji mikroregionu Ivanovická brána, který je tvořen dobrovolným svazkem dvanácti obcí
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; obce; regionalistika; bakalářské práce; municipalities; regional science; bachelor's theses