Motivace vstupu na nelegální trh práce v České republice - Bartejsová, Vladimíra; Běláčková, Vendula, 1982-; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce se zabývá analýzou motivace vstupu na nelegální trh práce v České republice. Obsahuje definici a členění pojmu „práce na černo“ z pohledu struktury, forem, odvětvového členění a hlavních příčin vzniku a dopadů tohoto fenoménu. Dále se zaměřuje na charakteristiku jednotlivých subjektů pracujících na černo a na jisté faktory, které tyto subjekty motivují ke vstupu na trh práce na černo. V závěru tato práce porovnává náklady a výnosy spojené s prací na černo a na základě této kalkulace dále správnost rozhodnutí vstoupit na trh práce na černo, a to z pohledu nabídky i poptávky po práci na černo
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses