Platební karty - Šindelářová, Kateřina (2008)
vznik a vývoj platebních karet a platebního systému MasterCard; problematika zneužívání a bezpečnosti platebních karet a možnosti jejich ochrany; analýza marketingu MasterCard, co-brandingových projektů, budoucnosti platebních karet; komparace jednotlivých druhů platebních karet MasterCard mezi různými finančními institucemi; porovnání typově stejných karet různých vydavatelů a analýza z pohledu klienta; porovnání jednotlivých systémů a jejich působení v ČR