Americká národní alkoholová prohibice v USA ve 20. letech 20. století - Patráková, Lenka (2008)
Náznaky alkoholové prohibice, často označované jako „The Noble Experiment“, se v USA objevily již na počátku 19. století. Následovalo dlouhé období prosazování prohibičních zákonů v jednotlivých amerických státech a až rok 1920, kdy prohibice nabyla své účinnosti, se stal vrcholem veškerého snažení. Alkoholová prohibice byla odvolána v březnu roku 1933, jelikož bylo zřejmé, že nedošlo ke splnění vytyčených cílů. Ve své bakalářské práci bych se chtěla zabývat příčinami a především důsledky americké národní alkoholové prohibice, jelikož se i v současné době jedná o téma aktuální pouze s tím rozdílem, že zakázané substance se změnily!