Americká národní alkoholová prohibice v USA ve 20. letech 20. století - Patráková, Lenka; Písař, Pavel; Gregor, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Náznaky alkoholové prohibice, často označované jako „The Noble Experiment“, se v USA objevily již na počátku 19. století. Následovalo dlouhé období prosazování prohibičních zákonů v jednotlivých amerických státech a až rok 1920, kdy prohibice nabyla své účinnosti, se stal vrcholem veškerého snažení. Alkoholová prohibice byla odvolána v březnu roku 1933, jelikož bylo zřejmé, že nedošlo ke splnění vytyčených cílů. Ve své bakalářské práci bych se chtěla zabývat příčinami a především důsledky americké národní alkoholové prohibice, jelikož se i v současné době jedná o téma aktuální pouze s tím rozdílem, že zakázané substance se změnily!
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses