Ceny rezidenčních nemovitostí v ČR - Malenová, Barbora (2008)
Tato práce se zabývá vývojem trhu rezidenčních nemovitostí v České republice. Zaměřuje se na výskyt cenových bublin na trzích aktiv a jejich souvislost s hospodářským cyklem z pohledu rakouské školy. Vysvětluje rovněž alternativní přístup, jímž je aplikace kvantitativní teorie peněz na trh rezidenčních nemovitostí. Na základě získaných poznatků a analýzy vývoje cen je zhodnocena opodstatněnost obav z cenové bubliny na trhu rezidenčních nemovitostí v ČR