Ekonomický růst a snižování chudoby na příkladu činnosti nadnárodní firmy Sandvik - Klečková, Barbora (2008)
Chudoba představuje závažný celosvětový problém, který významně ovlivňuje globální ekonomickou situaci. Lze na ní nahlížet v podobě negativního fenoménu v dějinách lidstva, vnímat ji jako ekonomický pojem a úsilí o její redukci a eliminaci chápat jako globální problém. Její pozice v uvedeném kontextu je zpracována formou teoretického přehledu. Obsahem druhé části práce je návrh projektové dokumentace, na jehož základě bude možné uskutečnit analýzu vlivu činnosti konkrétní firmy v procesu snižování chudoby v rozvojové zemi