Ekonomický růst a snižování chudoby na příkladu činnosti nadnárodní firmy Sandvik - Klečková, Barbora; Kapinusová, Jana; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Chudoba představuje závažný celosvětový problém, který významně ovlivňuje globální ekonomickou situaci. Lze na ní nahlížet v podobě negativního fenoménu v dějinách lidstva, vnímat ji jako ekonomický pojem a úsilí o její redukci a eliminaci chápat jako globální problém. Její pozice v uvedeném kontextu je zpracována formou teoretického přehledu. Obsahem druhé části práce je návrh projektové dokumentace, na jehož základě bude možné uskutečnit analýzu vlivu činnosti konkrétní firmy v procesu snižování chudoby v rozvojové zemi
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses