Globalizace a její vliv na příjmovou nerovnost - Trnečková, Lenka; Halás, Vladimír; Zeman, Karel;jn20001103089;Ekonom.; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se snaží hledat vzájemný vztah mezi globalizací a chudobou, zejména prohlubováním nerovnosti. Popisuje jevy spojené s globalizací, její vznik, hlavní aktéry a důsledky pro společnost. Nahlíží na vývoj vzniku mezinárodního obchodu, jeho teorie a přínos. Uvádí členění a měření nerovnosti, přičemž se zaměřuje na nerovnost příjmovou. Poukazuje na vývoj chudoby a nerovnosti ve světě, zkoumá příčiny a souvislosti. Uvádí některé dosavadní studie závislosti globalizace a nerovnosti. Na základě studie vlastní se snaží o interpretaci výsledků a celkového zhodnocení vlivu globalizace na příjmovou nerovnost ve Střední Evropě
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses