Komparace příspěvkové organizace a akciové společnosti zřizované ÚSC - Kocková, Jitka (2008)
Srovnání organizace zřizované ÚSC, konkrétně akciové společnosti a příspěvkové organizace na příkladu zoologických zahrad. V teoretické části jsou nejprve tyto dvě organizace vymezeny, popsány odlišnosti v jednotlivých právních formách v oblasti financování, účetnictví, daní a odměňování zaměstnanců. V praktické části pak probíhá komparace dvou zoologických zahrad. Zoo jsou porovnávány z hlediska struktury příjmů a na základě ekonomické soběstačnosti