Komparace příspěvkové organizace a akciové společnosti zřizované ÚSC - Kocková, Jitka; Nový, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Srovnání organizace zřizované ÚSC, konkrétně akciové společnosti a příspěvkové organizace na příkladu zoologických zahrad. V teoretické části jsou nejprve tyto dvě organizace vymezeny, popsány odlišnosti v jednotlivých právních formách v oblasti financování, účetnictví, daní a odměňování zaměstnanců. V praktické části pak probíhá komparace dvou zoologických zahrad. Zoo jsou porovnávány z hlediska struktury příjmů a na základě ekonomické soběstačnosti
Vedoucí práce: Jan Nový
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: příspěvkové organizace; financování institucí a organizací; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; nonprofit organizations; financing of institutions and organizations; bachelor's theses