Analýza rozvahy a výkazu zisku a ztrát v podniku LIRA, obrazové lišty a rámy, a.s., Č. Krumlov - Klabouchová, Daniela (2008)
V teoretické části je popsána metoda finanční analýzy, uvedeny její zdroje a uživatelé, nechybí ani přehled základních ukazatelů finanční analýzy, které jsou v praktické části aplikovány na podnik Lira, obrazové lišty a rámy, a.s. V praktické části je provedena horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztrát v podniku Lira, a.s., dále jsou zde porovnány hodnoty vybraných ukazatelů finanční analýzy s hodnotami dosaženými ve zpracovatelském průmyslu a nakonec závěrečná doporučení, jež povedou ke zlepšení situace v podniku