Finanční analýza podniku Hrabal corporation, s. r. o. - Pilař, Tomáš, 1985-; Ezrová, Hana, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Bakalářská práce je vypracována na téma finanční analýza podniku Hrabal corporation s.r.o. za období 2004 až 2006. Práce je rozdělena na teoretickou část, charakteristiku podniku a praktickou část. V teoretické části jsou uvedeny různé zdroje informací pro zpracování finanční analýzy, a ty nejdůležitější zdroje, jako jsou účet zisků a ztrát a rozvaha jsou podrobněji popsány. Dále jsou uvedeny základní metody a techniky finanční analýzy s podrobnějším zaměřením na absolutní ukazatele, tj. horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů a poměrové ukazatele. V rámci poměrových ukazatelů se práce blíže věnuje paralelní soustavě ukazatelů a to ukazatelů likvidity, aktivity, zadluženosti a rentability. V rámci charakteristiky podniku jsou popsány základní údaje o podniku, rozhodující vlastníci a jednotlivé podnikatelské aktivity. Praktická část přistupuje k samotnému zpracování finanční analýzy na základě metod a technik, kterými se podrobněji zabývala teoretická část. V závěru práci je uvedeno celkové hodnocení finanční situace podniku a také drobnější doporučení do budoucna pro management této firmy
Vedoucí práce: Hana Ezrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: finanční analýza; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses