Welche Leistungen erbringen gemeinnützige Organisationen im sozialen, kulturellen und freizeitorientierten Bereich in der Region Südböhmen? - Hulíková, Hana (2008)
Členění národního hospodářství. Typy, modely, financování a charakteristika neziskových organizací. Následně popis oblastí, v nichž se neziskové organizace angažují. Vymezení pojmů neziskovost, soukromoprávnost, nadace, nadační fond a obecně prospěšná společnost. Popis jižních Čech. Výběr neziskových organizací ve třech sférách a následně jejich popis. Vysvětlení pojmu efektivita, stanovení kritérií efektivity a její měření. Následuje zhodnocení dosažených výsledků