Welche Leistungen erbringen gemeinnützige Organisationen im sozialen, kulturellen und freizeitorientierten Bereich in der Region Südböhmen? - Hulíková, Hana; Cuce, Dorothea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Členění národního hospodářství. Typy, modely, financování a charakteristika neziskových organizací. Následně popis oblastí, v nichž se neziskové organizace angažují. Vymezení pojmů neziskovost, soukromoprávnost, nadace, nadační fond a obecně prospěšná společnost. Popis jižních Čech. Výběr neziskových organizací ve třech sférách a následně jejich popis. Vysvětlení pojmu efektivita, stanovení kritérií efektivity a její měření. Následuje zhodnocení dosažených výsledků
Vedoucí práce: Dorothea Cuce
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: neziskové organizace; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; nonprofit organizations; bachelor's theses