Pracovně - právní vztahy ve veřejné a státní správě v ČR a jejich směřování. - Váňová, Jana (2008)
Tato práce se zabývá pracovně právními vztahy ve veřejné a státní správě, zvláště normami, které v současné době tyto vztahy upravují. Poukazuje na neexistenci jednotné právní úpravy v této oblasti, především neustálé odkládání účinnosti služebního zákona a z toho vyplývající odlišné požadavky kladené na jednotlivé skupiny zaměstnanců ve veřejné správě. V praktické části se zabývá výhodami a nevýhodami vyplývajícími z rozdílů mezi zaměstnanci v pracovně právním vztahu a příslušníky bezpečnostních sborů ve služebním poměru