Mandatorní výdaje České republiky, jejich struktura, vývoj - Gablerová, Pavlína (2008)
Vymezení mandatorních výdajů, seznámení s jejich vývojem, současnou podobou a porovnání s některými státy Evropské unie. Na základě jejich analýzy navržení jejich optimální strukturu. Pohled na mandatorní výdaje ze dvou pohledů, z pohledu rozpočtu a občana