Analýza sociální situace domácností v České republice - Myšička, Martin (2008)
Práce se především zaměřuje na modelování příjmů domácností logaritmicko-normálním rozdělením. Text dále vyhodnocuje možnost použití některého z alternativních modelů. Analýza je provedena na dvou souborech dat z let 2002 a 2005. Podkladem těchto souborů se stala šetření Mikrocenzus a SILC v uvedených letech. V druhé části práce se autor zaměřuje na výběr důležitých faktorů, ovlivňujících výši příjmů domácností