Analýza sociální situace domácností v České republice - Myšička, Martin; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Práce se především zaměřuje na modelování příjmů domácností logaritmicko-normálním rozdělením. Text dále vyhodnocuje možnost použití některého z alternativních modelů. Analýza je provedena na dvou souborech dat z let 2002 a 2005. Podkladem těchto souborů se stala šetření Mikrocenzus a SILC v uvedených letech. V druhé části práce se autor zaměřuje na výběr důležitých faktorů, ovlivňujících výši příjmů domácností
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: domácnosti; příjmy; statistické modely; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; households; income; statistical models; Czechia; master's theses