Zhodnocení personálních činností ve vybrané firmě - Kahounová, Monika (2008)
Teoreticko-metodologická část obecně popisuje personální útvar a jeho funkce, charakterizuje jednotlivé personální činnosti (získávání a přijímání pracovníků, hodnocení a rozvoj pracovníků, pracovní vztahy, péče o zaměstnance, personální informační systém). Praktická část se zabývá základní charakteristikou firmy, popisuje personální útvar a personální management vybrané firmy, charakterizuje a hodnotí personální činnosti analyzované společnosti a poskytuje doporučení a návrhy pro personální management