Výuka jazyků na vysokých školách v porovnání se Společným evropským referenčním rámcem pro jazyky - Vondrová, Martina (2008)
V práci jsou porovnávány jazykové znalosti a dovednosti studentů VŠE FM se SERR. V teoretické části je obsažen SERR, především stupně jazykových znalostí a dovedností. Dále přehled mezinárodně uznávaných jazykových zkoušek a téma nových maturit. V praktické části je šetření mezi studenty FM, které vypovídá o jejich sebehodnocení a dochází k porovnání s požadavky praxe