Pracovněprávní vztahy ve státní správě v ČR a jejich další směřování - Pazourková, Pavla; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Bakalářská práce vymezuje pojem právních vztahů, dále vymezuje základní právní vztahy ve státní správě, podrobněji analyzuje služební pracovní poměry a základní principy státní služby v ČR a v Evropě. Práce obsahuje rozbor části zákona č. 218/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů a komparaci se slovenským zákonem č. 312/2001 Z.z., ve znění pozdějších předpisů. Práce nastiňuje vývoj právní úpravy služebních poměrů v ČR do budoucna
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: veřejná správa; pracovněprávní vztahy; management [obor bakal. práce]; manažerské smlouvy; bakalářské práce; public administration; labor-law relations; bachelor's theses