Sexuální obtěžování a jiné druhy diskriminace v pracovněprávních vztazích - Kopřivová, Lucie; Hejda, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Tato bakalářská práce je vypracována na téma Sexuální obtěžování a jiné druhy diskriminace v pracovněprávních vztazích. Práce je rozdělena na dvě hlavní části – teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou uvedeny nejdůležitější pojmy, které souvisí s diskriminací. Dále jsou uvedeny zákonné úpravy týkající se oblasti diskriminace. Je zde zmíněno mezinárodní právo, právo platné v Evropské unii a právní úpravy České republiky. Další části jsou věnovány problematice diskriminace se zaměřením na mobbing a sexuální obtěžování. V praktické části je srovnání právní úpravy v ČR a EU. Dále je uvedeno dotazníkové šetření, které bylo provedeno na vzorku studentů. Poslední část je věnována úřadům práce a inspektorátům práce a jejich využití. V závěru je shrnut problém diskriminace a sexuálního obtěžování v pracovněprávních vztazích
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: mobbing; nepřímá diskriminace; sexuální obtěžování; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; mobbing; indirect discrimination; sexual harassment; bachelor's theses