Analýza hospodaření kraje Vysočina, vývojový trend příjmů a výdajů, rizika a možnosti. - Zemanová, Kateřina; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na finanční systém a hospodaření územních samosprávných celků, dále na příjmy územních rozpočtů, výdaje územních rozpočtů, dotace, návratné úvěrové prostředky územních samospráv a závěrem na metodologii analýzy hospodaření krajů. V praktické části jsou tyto oblasti analyzovány na konkrétní instituci veřejné správy, kterou je Krajský úřad kraje Vysočina. Časovou řadou jsou roky 2003 až 2006
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: veřejné finance; územní samospráva; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public finance; regional administration; master's theses