Kategorizace léčiv - Slanařová, Eliška (2008)
Farmaceutický průmysl je velmi prestižním odvětvím, ve kterém se točí spousta peněz. Pro rok 2006 bylo za léčiva utraceno 64 miliard Kč. Kategorizace léčiv je jedním z nástrojů lékové politiky, jak zamezit stále rostoucím nákladům na farmakoterapii. Práce podává souhrnný přehled o jednotlivých stakeholders v oblasti lékové politiky, vývoji lékové politiky v ČR, spotřebě léčiv a celkově analyzuje situaci v ČR