Kategorizace léčiv - Slanařová, Eliška; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Farmaceutický průmysl je velmi prestižním odvětvím, ve kterém se točí spousta peněz. Pro rok 2006 bylo za léčiva utraceno 64 miliard Kč. Kategorizace léčiv je jedním z nástrojů lékové politiky, jak zamezit stále rostoucím nákladům na farmakoterapii. Práce podává souhrnný přehled o jednotlivých stakeholders v oblasti lékové politiky, vývoji lékové politiky v ČR, spotřebě léčiv a celkově analyzuje situaci v ČR
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: léčiva; spotřeba léčiv; cenová regulace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; pharmaceuticals; drug consumption; price regulation; master's theses