Matematický systém Maxima a jeho možné využití ve výuce na Fakultě managementu - Hirš, Jan (2008)
V práci je zkoumán, testován a hodnocen matematický program Maxima. Je zde obsaženo základní srovnání programu s nejznámějším matematickým softwarem. Dále je zde podrobný popis vlastního programu Maxima,jeho jednotlivých aspektů a charakteristik. V neposlední řadě práce obsahuje podrobný popis jednotlivých funkcí programu Maxima, v rámci srovnávání se současně používaným softwarem Derive, včetně praktických ukázek