Matematický systém Maxima a jeho možné využití ve výuce na Fakultě managementu - Hirš, Jan; Jelínek, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
V práci je zkoumán, testován a hodnocen matematický program Maxima. Je zde obsaženo základní srovnání programu s nejznámějším matematickým softwarem. Dále je zde podrobný popis vlastního programu Maxima,jeho jednotlivých aspektů a charakteristik. V neposlední řadě práce obsahuje podrobný popis jednotlivých funkcí programu Maxima, v rámci srovnávání se současně používaným softwarem Derive, včetně praktických ukázek
Vedoucí práce: Jiří Jelínek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: matematika; matematický software; Derive (software); management [obor bakal. práce]; Computer Algebra System; bakalářské práce; mathematics; mathematical software; Derive (software); bachelor's theses