Zahraniční dluh - příčiny a důsledky. - Martínek, Zdeněk; Dvořák, Pavel, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Práce analyzuje vývoj stavu a struktury zahraničního zadlužení u nových členů EU a vyspělých států západní Evropy. Zadlužení analyzuje ve vztahu k vývoji struktury běžného účtu platební bilance. Jednotlivé země srovnává na základě několika nejdůležitějších ukazatelů zkoumajících solventnost a likviditu. Data srovnává s ekonomikami jižní Asie a Jižní Ameriky. V teoretické části práce definuje zahraniční zadlužení, jeho vazbu na výkazy vnější pozice země a jeho možné příčiny a důsledky
Vedoucí práce: Pavel Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: hospodářská politika; zahraniční dluh; platební bilance; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; economic policy; external debts; balance of payments; master's theses