Reforma zdravotnictví - Ondrák, Jan; Střítecký, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Předkládaná práce by měla poukázat na nejvýznamnější doposud provedené změny v českém zdravotnictví a zároveň je porovnat se systémem, který zde fungoval doposud, popřípadě se systémy fungujícími v jiných zemích. Nastíněna je zde i situace, ve které se české zdravotnictví nacházelo před účinností reformy a do jaké se následně dostalo. Dále jsou zmíněny minulé i současné problémy našeho zdravotnictví. Podstatnou částí práce je i obsah samotné reformy, u kterého je nutné brát zřetel i na možné budoucí změny, ke kterým stále může dojít. V závěru práce je porovnáním silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb provedena SWOT analýza. Ta je nedílnou součástí práce a z jejích výsledků je zřejmé, že ani reforma naše zdravotnictví nemusí zachránit
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: reforma zdravotnictví; poplatky; pacienti; lékaři; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; health care reform; fees; patients; physicians; bachelor's theses